Tartelette met jam, CrazyFruit en chocolade | Healthy Impact B.V.

Tartelette met jam, CrazyFruit en chocolade

CHOCOLADE TARTELETTE
Met deze chocolade tartelette zul jij zeker je gasten versteld laten staan. De heerlijke taartjes zijn geïnspireerd op Zutphense kok Jacklin Arraf & Laura's bakery. 
PORTIES: 5 taartjes van 8 cm doorsnede
INGREDIËNTEN
100 gram bloem
15 gram amandelmeel
40 gram poedersuiker
snuf zout
60 gram ongezouten roomboter
15 gram losgeklopt ei (ongeveer 1/3 ei)
VULLING
40 gram CrazyFruit Crunchy Red 
75 ml honing 
125 ml water
47gram pectine
TOPPING
100 gram slagroom
100 gram pure chocola
5 gram ongezouten roomboter
5 stukjes CrazyFruit Crunchy Red 
INSTRUCTIES
- Doe de bloem, amandelmeel, poedersuiker, zout en boter in een kom. Mix tot er een kruimelig deeg ontstaat.
- Voeg dan het ei toe en kneed tot een mooi deeg. Verpak het deeg in folie en leg het minimaal een half uur in de koelkast.
- Rol het deeg zo’n 4-5 mm dik uit op een met bloem bestoven werkblad. Steek cirkels uit die een flinke slag groter zijn dan je bakringen. Als je geen bakringen hebt zou je ook andere taartvormpjes of zelfs een cupcake vorm kunnen gebruiken.
- Leg het deeg in de ringen en duw de zijkanten aan zodat je een mooi bakje krijgt. Met een mes snij je het overtollige deeg weg. Zet de ringen met deeg op een met bakpapier beklede bakplaat en prik wat gaatjes in de bodem.
- Bak de taartbodempjes in 12-15 minuten op 170 °C (boven- en onderwarmte) gaar of tot de randjes goudbruin kleuren. Laat de taartjes helemaal afkoelen voordat je verder gaat met de vulling.
- Vulling: breng CrazyFruit Crunchy Red, water en de honing aan de kook. Laat dit 5 minuten zachtjes doorkoken. Haal de pan van het vuur en meng de pectine er doorheen. Kook het geheel nog 1 minuut en laat afkoelen.
- Wanneer de tartelettes zijn afgekoeld verdeel je de jam over de bodem. Zorg dat je ze niet te vol doet, er komt straks ook nog ganache bij.
- Voor de ganache doe je de chocola in een hittebestendige kom. In een pan verhit je de slagroom. Wanneer dit aan de randen begint te borrelen giet je het over de chocola. Roer door tot alle chocola is gesmolten, voeg dan de boter toe. Roer ook nu door tot de boter is gesmolten.
- Giet de ganache over de vulling zodat dit helemaal bedekt is. Als decoratie kun je CrazyFruit bovenop het taartje leggen. 
Eetsmakelijk! ♥️

Hinterlasse einen Kommentar