Gluten en lactosevrije chocoladetaart met CrazyFruit Crunchy Red | Healthy Impact B.V.

Gluten en lactosevrije chocoladetaart met CrazyFruit Crunchy Red

Een heerlijke chocoladetaart voor het weekend! Dit heerlijke recept komt van zoetrecepten en hier heb ik CrazyFruit in verwerkt voor net dat stukje extra.

Dit heb je nodig

     

  • 150 milliliter olijfolie
  • 60 gram cacaopoeder
  • 125 milliliter kokend water
  • 1 theelepel vanille aroma
  • 150 gram amandelmeel (glutenvrij!)
  • ½ theelepel baksoda
  • Een mespunt zout
  • 200 gram fijne kristalsuiker
  • 3 eieren (L)
  • 25 gram CrazyFruit Crunchy Red
  •  

    Overig

     

  • Bakvorm van 22 of 24 cm
  • Rood fruit, slagroom/ijs voor de garnering en eventueel wat poedersuiker
  • Eventueel pure chocoladedruppels/chocoladereep in kleine stukjes, wanneer je enkel glutenvrij bakt
  •  

    En zo doe je het

    1. Verwarm je oven voor op 170 graden. Vet je bakvorm in met een beetje olijfolie en beleg de bodem met bakpapier.
    2. Neem een kom en zeef het cacaopoeder hier boven. Kook het water en mix het met de garde door de cacao. Voeg ook het vanille aroma toe en mix tot er een glad mengsel ontstaat.
    3. Meng in een aparte kom het meel met de baksoda en het zout.
    4. Neem een nieuwe kom en mix de suiker, olijfolie en eieren een aantal minuten op een hoge stand tot er een luchtig mengsel ontstaat.
    5. Zet de mixer nu op een lagere stand en voeg in delen het cacaomengsel er aan toe. Wanneer dit goed is gemengd voeg je (al mixende) in kleine hoeveelheden het meel eraan toe.
    6. Wanneer je enkel glutenvrij bakt zijn pure kleine stukjes chocolade een lekkere toevoeging, schep deze door het beslag heen vlak voor je het in de bakvorm giet samen met 20 gram CrazyFruit Crunchy Red.
    7. Giet het mengsel nu in de bakvorm en bak de taart in 45 minuten gaar. Wanneer je de taart met amandelmeel maakt, zal de cake tester er niet helemaal schoon uitkomen.
    8. Laat de taart een half uurtje afkoelen en serveer met slagroom of ijs en CrazyFruit Crunchy Red.
    9. In grote supermarkten hebben ze vaak lactosevrije slagroom van Alpro soya cuisine.

    Heb je dit heerlijke recept gemaakt? Deel het dan met ons via @crazyfruitEU en @Healthy_impact!

     

    2 reacties

    ebEFrncLzkoRs

    AUdJFwqI

    PruLiEfSgKUy

    mIDkJLvpyFUfeq

    Reactie plaatsen