Gezonde zelfgemaakte granola (gluten en lactosevrij) | Healthy Impact B.V.

Gezonde zelfgemaakte granola (gluten en lactosevrij)

Gezonde zelfgemaakte granola met gevriesdroogd fruit! (Gluten- en lactosevrij)

De gezondste en lekkerste granola maak je eenvoudig zelf. Ik hou ervan om de granola voor een hele week te maken, mocht je willen beginnen met wat minder gebruik dan de helft van de ingrediënten.

Zelfgemaakte granola

Ingrediënten:

- 150 gram havervlokken

- 100 gram gepofte boekweit 

- 3 eetlepels honing of ahornsiroop

- 3 eetlepels zaden & pitten mix

- 3 eetlepels chiazaad

- 3 eetlepels CrazyFruit Tropical Bites

 

Instructies:

- Verwarm de oven voor op 180 graden.

- Meng de havervlokken, boekweit, zaden & pitten mix en het chiazaad goed door elkaar in een grote beslagkom. 

- Voeg daarna de honing/ahornsiroop toe en mix door elkaar.

- Verdeel de mix over een bakplaat met bakpapier en bak dit ongeveer 20 minuten. (Als de mix iets lichtbruin kleurt zijn ze klaar)

- Laat de mix compleet afkoelen en voeg daarna de CrazyFruit Tropical Bites toe.

- Bewaar de mix in een luchtdichte pot. Zelf gebruik ik altijd Mason Jars. De granola blijft ongeveer 2 weken goed en heerlijk knapperig. 😁

 Eet de zelfgemaakte granola samen met (plantaardige) yoghurt of kwark. Eet smakelijk! 

 Zelfgemaakte granola 

Reactie plaatsen