Bananenbrood met chocolade en CrazyFruit

Maak een heerlijk bananenbrood met chocolade en CrazyFruit. Dit bananenbrood is een traktatie bij een goed kop thee of als heerlijke lunch! Dit bananenbrood is gemaakt met speltmeel, maar kan ook zeker glutenvrij (zie laatste alinea).

Ingrediënten:
- 3 bananen
- 2 eieren
- 200 g speltmeel
- 100 ml plantaardige melk (bijv. soja)
- 60 g dadels
- 60 g pure chocolade
- 50 g cacao poeder
- 50 g ongebrande notenmix
- 2 el CrazyFruit Crunchy Red
- 1 zakje bakpoeder
- 1 tl vanille extract

Stappenplan:

1. verwarm de oven voor op 180°C.
2. Mix met een blender de volgende ingrediënten tot een glad geheel: bananen, sojamelk, eieren, dadels en vanille extract.
3. Meng in een beslagkom het spelt meel, cacao en het bakpoeder.
4. Mix de inhoud van de blender rustig door het beslag.
5. Breek de chocolade in kleine stukjes.
6. Spatel de chocolade, CrazyFruit Crunchy Red en een deel van de noten (30gram) door het beslag.
7. Bedek een cake blik met bakpapier en giet het mengsel in het cake blik.
8. Strooi de laatste noten op het beslag.
9. Plaats het cake blik in de voorverwarmde oven en bak het bananenbrood in ongeveer 30-35 minuten.
10. Laat het bananenbrood afkoelen en eet smakelijk!
Ps. Voor een echte traktatie strooi wat poedersuiker over het bananenbrood

Glutenvrije variant:
Wil je dit heerlijke bananenbrood glutenvrij maken? Wissel dan het spelt meel om voor 100 gram amandelmeel en 100 gram boekweitmeel. Het brood zal iets puddingachtig worden door het amandelmeel.
Let op! soms bevat bakpoeder ook gluten dus bekijk altijd de verpakking!

Laat een reactie achter